Contemporary, rear glazed extension to a 1960's house in Hambledon, Surrey

Set in the sleepy town of Hambledon, near Godalming, Adam Knibb Architects was brought on board to provide a new layout and to rework the ground floor of a 1960’s house. The brief from the clients indicated that they wanted to change the closed off 'rabbit warren' nature of each room and change their living style to a more open plan living space.

The kitchen and dining room were taken and combined within a single storey glazed extension providing much needed light into the plan. Jutting out into the garden, the full height glass provided a completely different feel to the house and put the room within the garden, for wildlife to be viewed from close range. A sedum roof was incorporated within the design to encompass the extension, this not only provided an ecological offset, to fit in with the clients brief, but also made for a more appealing first floor view as opposed to a standard grey flat roof.

Project details

StatusCompleted 2010
Type Of ProjectResidential - Extension and Refurbishment
Contract value£100,000
Main contractorHickory Construction Ltd
Structural engineerCN Wood Ltd

 Hambledon, Surrey

Knibb04_1920px.jpg
Read more